Гърците масово пазаруват от България

10:27, 11 мар 22 / Свят 25 2223 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата и хранителните стоки в южната ни съседка. Местните търговци протестират, че ще фалират.

Рязко скочи цената на бензина и хляба в Гърция.

Отиваме до България, защото тук не можем да издържим на цените“, признават пред камерите гърци, които поне един път на седмица зареждат в съседните български области. Гръцките търговци искат помощ и мерки от правителството, за да не фалират, пише БНР.

Високите цени на тока увеличиха цената на хляба от 80 евроцента до 1 евро и 30 цента в магазините в Солун, съобщават собственици на фурни. Бензинът е на цени непознати до сега - около 2 евро и 20 евроцента, а по прогнози до края на седмицата ще достигне 2 евро и 50 цента за литър. На островите е още по-скъпо.

Проучване на гръцките синдикати показва, че 30% от гръцките семейства не могат да си покрият разходите за стоки от първа необходимост.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас заяви, че липсата на контрол върху цените заплашва страната с „хуманитарна криза“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама