Вертикална летяща чиния полетя, сбъдвайки мечтата на изобретателя си

19:15, 13 мар 22 / Любопитно 25 1387 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вертикална летяща чиния полетя, сбъдвайки мечтата на изобретателя си - американският инженер Стивън Тибитс.

Представете си как се качвате върху изправена летяща чиния, за да стигнете до работа, без да се включвате в уличното движение. Това е мечтата на Стивън Тибитс, съосновател и изпълнителен директор на компанията „Зева еро“ от Такоума, щата Вашингтон. Разработеният от него прототип на превозно средство наскоро успешно се издигна вертикално. 

„Това е октокоптер“, казва той, като посочва четирите двигателя в горния край и други четири - в долния. „Структурата е смесена с крило и генерира подемна сила, докато лети напред“.

„Клиентите, с които разговаряме в момента, са медици, оказващи първа помощ и възможно най-скоро трябва да отидат на място на инцидент, за да лекуват жертви с травми“, каза Тибитс, който е инженер и правоспособен пилот, предаде „Ройтерс“, цитирана от БТА.

Пентагонът също е проявил интерес към изобретението, добавя той. „Към нас се обърнаха и редица богати хора, които искат да летят от къщите си край езерото до града, а също и от яхтите си“.

Компанията иска да създаде устойчиво въздушно превозно средство за всеки гараж. Вероятната цена е около 250 000 щатски долара, като изобретателите обещават, че ще продължат да правят подобрения по разработката си. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама