„Готвят се истерии с цените на брашното и захарта“

12:41, 13 мар 22 / Политика 25 2273 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци, координирано с медийно отразяване. Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното и захарта. За това предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в ефира на БНР.

Нинова се закани да забрани износа на олио

Комисията за защита на конкуренцията е сезирана за бензина, подготвяме сезиране и за олиото. Ако тя не се задейства бързо, ще помислим дали това е правилният състав на този орган. От това, което виждаме към момента - по-скоро не“, посочи Василев.

Имаме зърно за следващите 2 години, успокоиха властите

Той обяви, че за правителството най-важно е да се подсигури продоволствие до 2023 година. По думите му в момента у нас има два пъти повече зърно отколкото ни трябва, за да подсигурим хляб, брашно и фуражи. Има много голям натиск всичкото това зърно да бъде изнесено. Ние правим възможно най-дългата процедура за проверка. Можеше директно да забраним износа, както в Сърбия и Унгария, но тогава щетите за производителите щяха да са огромни, поясни вицепремиерът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама