Големите кавички: „Време е за преосноваване на България“

11:11, 16 мар 22 / Големите кавички 25 1812 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бели гащи, риене на сняг и кражби

Дойде време за преосноваване на българската държава. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Назначените от САЩ български правителства в продължение на години управляват страната ни така, че предоставят българската земя, блага, живота ни, този на децата ни в ръцете на чужда държава в полза на чужд национален интерес. Дойде време обаче за преосноваване на българската държава. Дойде време за това тя да започне да функционира с грижа за българите.“, обяви Костадинов в декларация, в която изрази своите притеснения от очакваната визита на министъра на отбраната на САЩ у нас.

По думите му отбраната на страната ни се предоставя в ръцете на чужди войски и генерали.

„Възраждане“ поиска правителството да започне изтеглянето на чуждите бази, обслужващи чужди национални интереси в България. Припомняме, че никога в историята на България нашата държава не е позволявала чужди бази на територията си, каквито и да било, дори след като е окупирана“, заяви още Костадинов.

„България не е НАТО, България не е ЕС, както България не е била Тристранния пакт и не е била Варшавския договор“, заяви лидерът на „Възраждане“ и посочи, че съюзите, пактовете и договорите са временни явления. „Те имат една единствена цел – да обслужват българския национален интерес, когато не са в полза на българския национален интерес, се намират нови съюзници, подписват се нови договори и се сключват нови пактове“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама