МВР разпространи снимки и видео от задържането на Борисов

18:12, 18 мар 22 / Политика 25 1632 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От МВР разпространиха съобщение за задържането на бившия премиер Бойко Борисов късно снощи.Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения”, заявяват от министерството и изтъкват, че са се отнесли с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които са предприети процесуално-следствени действия.

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи Европейската прокуратура. След извършване на процесуално-следствените действия и анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели”, обясняват от МВР и потвърждават, че са уведомили прокуратурата с факс, както се разбра по-рано днес. Има и определен наблюдаващ прокурор.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа”, пишат още от МВР и допълват, че при последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Какво знаем за ареста на бившия премиер до момента - вижте тук

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама