Кой е най-скучният мъж в света?

13:05, 19 мар 22 / Любопитно 25 1604 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-скучният мъж в света е счетоводител, който в свободното си време практикува хобито си - наблюдение на птици. Второто място в интересната класация е заето от работник по анализ на данни, който обича да спи и да гледа телевизия.

Специфично изследване разкрива най-скучните професии във Великобритания. Оказва се, че за някого може да е интересно да се занимава с изучаване на данни, статистики, счетоводство, банкиране, но за околния свят тези професии са на върха на скуката.

Екип от университета в Есекс, който изследва начина на живот на 500 души, също установява, че сред най-скучните дейности са и седенето пред телевизора, наблюдаването на птици, и тютюнопушенето.

Водено от д-р Вайнанд Ван Тилбург от Катедрата по психология, изследването разкрива, че стереотипно „скучните“ хора обикновено биват избягвани, защото околните предварително знаят какво да очакват от тях.

Проучването също така показа, че скучните хора имат ниска компетентност и са емпатични. В действителност, обаче, това може да им донесе огромен риск от различни пристрастявания и психични проблеми, пише БГНЕС.

И въпреки негативното възприятие, обществото се нуждае от хора, които да работят в счетоводството и банкирането. Банкерите и счетоводителите са много способни и имат власт в обществото – може би трябва да се опитаме да не ги разстройваме и да ги стереотипизираме като скучни“, пише в проучването.

Топ пет най-скучни работни места:

1) Анализатор на данни
2) Счетоводител
3) Данъчен работник
4) Хигиенист
5) Банкер

Топ пет най-вълнуващи работни места:

1) Сценични изкуства
2) Наука
3) Журналистика
4) Здравен специалист
5) Преподаване

Топ пет „най-скучни“ хобита:

1) Спане
2) Религия
3) Гледане на телевизия
4) Наблюдение на животни
5) Математика.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама