Окончателен край на зеления сертификат

07:30, 21 мар 22 25 1616 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От днес окончателно отпада изискването за зелен сертификат за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента.

Присъственото обучение във висшите училища ще се провежда по график, като не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, няма да се допуска и смесване на групи. Лекциите ще се провеждат при 50% заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция и носене на защитни маски от студентите и преподавателите.

През последните дни у нас се наблюдава ръст на заболеваемостта от Covid-19, но според държавния здравен главен инспектор Ангел Кунчев вирусът масово започва да протича по-леко. И към момента не се предвижда въвеждането на нови ограничителни мерки.

Данните от последното денонощие

През последните 24 часа са регистрирани 472 нови случая при 4717 направени теста, сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 10% от взетите проби са дали положителен резултат.

Почти 70% от новозаразените за денонощието не са ваксинирани. Най-много нови случаи има в София - 154, следва Варна със 66. В две области няма нито един нов случай - Кюстендил и Смолян. 

Общо потвърдените случаи на коронавирус в България са над 1.1 млн. Броят на активните случаи отново намалява и те вече са 193 088. Спад има и в броя на настанените в болница - 2 201, от които 255 са в интензивно отделение. 86% от новопостъпилите в болница не са имунизирани.

Излекуваните през последното денонощие са 448 души, така общият им брой достига 894 816.

Жертвите на болестта у нас вече са 36 282. 100% от починалите за денонощието 10 души не са били ваксинирани.

До момента у нас са поставени общо 4 335 284 дози на ваксините срещу COVID-19. През последното денонощие са извършени едва 293 имунизации. Лицата със завършена имунизация са над 2  млн. души. 711 024 души вече са си поставили бустерна доза.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама