Зеленски разговаря с Аштън Къчър и Мила Кунис

19:15, 21 мар 22 / Любопитно 25 1577 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали звездното семейство Мила Кунис и Аштън Кътчър за събирането на около 35 млн. долара в подкрепа на бежанците, бягащи от разкъсваната от война Украйна.

44-годишният държавен глава проведе видео разговор с холивудската двойка, за да обсъди работата им. Същевременно броят на украинските бежанци нарасна до повече от 3,2 млн. души според последните данни на ООН.

38-годишната Кунис, която е родена в Чернивци, Украйна и съпругът ѝ стартираха кампания „GoFundMe“ на 3 март. Чрез нея те финансират базираните в Сан Франциско компании „Flexport“ и „Airbnb“. „Flexport“ е транспортна компания, доставяща помощи на бежанци в цяла Европа, а „Airbnb“ им предоставя безплатно, краткосрочно жилище.

Холивудските звезди, родени в Украйна

Президентът Зеленски написа похвални думи за двойката в социалната мрежа Twitter, като заяви, че те са били „едни от първите, които отговориха на нашата скръб“. По думите му вече са събрани 35 млн. долара дарения в помощ на украинските бежанци. „Благодарен съм за тяхната подкрепа. Впечатлен от тяхната решителност. Те вдъхновяват света. Това е добър резултат за една двойка, наши приятели в Америка“, написа още той.

Припомняме, че още в четвъртък двойката разкри, че са постигнали целта си за набиране на 30 млн. долара в полза на украинските бежанци, само две седмици след стартирането на кампанията. 

„Скоро ще празнуваме победата“: Зеленски посети киевска болница

Над 65 000 от вас са дарили. Преизпълнени сме с благодарност за подкрепата и макар че това е далеч от решаването на проблема, нашите колективни усилия ще осигурят по-лек път на толкова много хора, които са изправени пред едно несигурно бъдеще“, посочи Мила Кунис.

Двамата не са единствените знаменитости, които се застъпват за Украйна, като Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс също обещаха да набират даренията за украински бежанци, а моделът Джиджи Хадид дари месечните си приходи за подпомагане на Украйна, съобщи Нова телевизия, като се позовава на CNN.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама