Няма оцелели при самолетната катастрофа в Китай

09:32, 22 мар 22 / Свят 25 1680 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

След упорито издирване китайските власти съобщиха, че не са намерени оцелели хора край самолетните отломки при катастрофата вчера. Стотици доброволци и пожарникари продължават и днес търсенето, но усилията им не дават резултат.

Пътнически самолет се разби в Китай

Припомняме, че пътническият самолет със 132-ма души на борда се разби в Югозападен Китай. Машината „Боинг 737“ на компанията „Чайна истърн еърланс“ изпълнявала полет от Кунмин към Гуанчжоу, когато загубила връзка с авиодиспечерите над град Вучжоу в автономния регион Гуанси, съобщи Китайската администрация за гражданско въздухоплаване. Пътниците са били 123, а екипажът - 9 души.

Китайската държавна телевизия обяви, че самолетът се е разбил в окръг Тън край Вучжоу, като е предизвикал пожар в планината. И че към мястото са били изпратени спасителни екипи. Селянин казал на местен новинарски сайт, че падналата машина изцяло се разпаднала на части, той видял и унищожената гора от последвалия пожар, предаде АФП, цитиран от „Сега“. 

Тревога за съдбата на самолета започнала да се появява, след като полетът не пристигнал навреме в Гуанчжоу след излитане малко след 13 часа (7 часа българско време) от Кунмин.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама