Цветанов: Вината на Борисов е, че увеличи зависимостта ни от Русия с „Турски поток“

14:05, 22 мар 22 / Политика 25 965 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Политическата вина на Бойко Борисов е, че увеличи зависимостта на страната ни от Русия с „Турски поток“. Когато говорим за съмнения за корупция, за услуга на чужди интереси, „Турски поток“ е емблематичен пример… Основната тема, по която сме спорили с Борисов, е руската ос. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, лидер на Републиканци за България.

Цветанов за ареста на Борисов: Съдът решава

Във връзка с ареста на Борисов той коментира, че „виждаме само публичната страна и се очаква произнасянето на съда“:

МВР направи грешка. Трябва да има достатъчно доказателства… Посоката, в която се върви, е грешна. Нормално е да бъде направена ревизия на предишното управление. Новите управляващи ще трябва да проявят политическа зрялост. Виждаме, че такава липсва. Това, което би могло да остане като усещане, е за агресивен реваншизъм. Тук трябва да се върви към други решения, вземани от политическото ръководство на държавата през последните две-три години“, изтъкна той и попита бившия премиер Бойко Борисов, зам-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев и бившия енергиен министър Теменужка Петкова: Правени ли са срещи с Александър Бабаков, Александър Воробьов - хора от забранителния списък на Европейската комисия, когато се прокарваше идеята за „Южен поток“, и дали тези лица не са участвали в структурирането на цялостния проект по „Турски поток“, който да бъде с отговорност за българската страна, за българското енергийно дружество „Булгартрансгаз“.

А първите 100 дни на кабинета той оцени така – „пропуснати възможности“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама