„Знае ли Вебер, че Борисов е напуснал МВР, за да остане в БКП“

14:35, 24 мар 22 / Политика 25 2200 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бойко Борисов е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира. Към този момент той е бил член на Българската комунистическа партия (БКП). Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за bTV. Той показа документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“

Прокуратурата ще разпита Бойко Борисов

„Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че г-н Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София, изтъкна Рашков, цитиран от offnews.bg.

Той предложи в МВР да се събере всичката налична информация за Борисов и да се изпрати на Вебер, вместо Европарламентът да харчи пари за командировката на представителите на ЕНП да идват тук и да правят европейски парламентарен контрол в Министерския съвет.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

Думите му идват само ден, след като председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер поиска разследване на задържането на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов миналата седмица. Той призова за проверка от страна на службите на ЕП. „Искаме да се борим с корупцията, подкрепяме това, но тази борба трябва да се основава на принципите на върховенството на правото. В България бе допуснато нарушение и това трябва да се разследва“, настоя той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама