Жестоко убийство в София

17:05, 25 мар 22 / София 25 2934 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мъж беше убит в столицата тази сутрин, съобщи първо bTV. Сигналът е подаден в 9:35 ч. вероятно от жертвата, преди да загуби съзнание. Инцидентът е станал в двора на кооперация близо до търговския център в кв. „Лозенец“.

Застреляният е 49-годишният Любомир Иванов, бивш служител на Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНР. Открит е с три огнестрелни рани в корема в района на „Парадайс център“.

Починал е на път за болницата.

Очевидци на престъплението твърдят, че колоездач е минал покрай жертвата и я е прострелял. Тази информация още не е потвърдена. 

Извършителят се издирва. Екипи на СДВР са иззели записите от камерите на околните офиси, за да стане ясно какъв е бил маршрут на човека, който е стрелял по бившия полицай.

Името на Любомир Иванов за пръв път влиза в криминалните хроники още през 2008 г., когато е арестуван за изтичане на класифицирана информация към бившия вече заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов. Малко по-късно обаче Любомир Иванов е оправдан, връща се отново на работа в полицията, но отново е уволнен. През 2018 г. е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол заради връзки с хора, които се занимават с производство и разпространение на нелегални цигари.

Полицията работи по всички версии за днешното убийство. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама