Цветан Цветанов: Никакви отношения нямаме с Борисов

10:04, 26 мар 22 / Политика 25 1520 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И Кирил Петков, и Борисов през последния трети мандат са хората, които всъщност запазват нашата (енергийна) зависимост от Русия. Ние виждаме това и по позицията на страната ни към Украйна. Ние не участваме активно в този процес. Знаем, че когато войната приключи ще има много големи геополитически решения, но ние не сме активни участници в този процес. Това заяви бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Цветанов: Вината на Борисов е, че увеличи зависимостта ни от Русия с „Турски поток“

Цветанов отново заяви, че в „Булгартрансгаз“ има корупция във връзка със строежа на „Турски поток“. „Aз искам да бъдем много активни като гражданско общество и да попитам министър-председателят Кирил Петков за договора с фонда „Джемкорп“, който той подписа за инвестиция за 1 милиард долара и знам, че зад него стоят руски капитали. Страната ни отново е зависима от Русия“, отбеляза той. 

Никакви отношения нямаме с Борисов. Не комуникираме. Всеки си върви по неговия път и в общи линии различията, които сме имали в геополитически план за Русия и Европа и всичко това, което се случваше в ГЕРБ през последните години“, каза Цветанов, който е категоричен, че не се обаждал на лидера на ГЕРБ след неговия арест.

Според Цветанов не може да се говори за „прекомерна сила“, използвана по време на ареста на Борисов, но нищо не е налагало тази „неотложност“, предвид, че е по обвинения за рекет от 2019 г., а и публичността му не съответства на събраните доказателства.

Цветанов за ареста на Борисов: Съдът решава

Този арест е „грешка и на МВР, и на прокуратурата, в цялостната концепция, водещо е Министерството на вътрешните работи и точно затова смятам, че там е грешката, защото когато се върви към такъв арест, трябва да има безспорни доказателства“, каза Цветанов. Според него действията на МВР при ареста на Борисов сега и на вътрешното ведомство при задържания под неговото ръководство са несравними.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама