„Инса ойл“ се жали от Василев в Брюксел

18:37, 28 мар 22 25 1397 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Инса ойл“ подготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. От компанията изпратиха позиция до медиите, в която заявяват, че в сигнала си до Брюксел ще бъде изложена: „цялата фактология относно опитите за намеса на държавата в конкурентен пазар, обиди към конкретни фирми чрез изказвания на министри от правителството, както и липсата на адекватни действия от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушения на конкуренцията на пазара на горива”.

В настоящия момент този сектор е изключително чувствителен и се влияе от всяка новина свързана с участниците в него. Недопустимо е по време на криза, когато цяла Европа дискутира мерки, които да облекчат ударите от инфлацията и повишаващите цени на горивата, в България да се занимаваме с нападки върху частни петролни компании и фаворизиране на фирми с господстващо положение на пазара”, пишат в позицията от компанията.

Прокуратурата си призна, че има разследване срещу Асен Василев

Според тях „като човек от бизнеса, който в момента заема висш държавен пост, министър Василев знае, че доброто име и репутацията на дадена компания са от изключителна важност”.

Припомняме, че вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Сигналът бил подаден от собственика на „Инса ойл“ Георги Самуилов, , заедно със „Сакса“, след интервю на Василев пред bTV. В него той е казал, че двете вериги бензиностанцииса вдигали цените нагоре, без да има предпоставка за това. Според Самуилов поведението му е било незаконно и е довело до покачване на цената на горивата. След дни на мълчание и отричане, Специализираната прокуратура изненадващо установи, че е образувала досъдебно производство срещу Асен Василев. 

Подобно поведение от представител на изпълнителната власт очевидно цели извличане на политически дивиденти и отвличане на вниманието от назрели икономически проблеми”, посочват от компанията и уточняват, че представители на компанията няма да коментират никакви факти по повод сигнала в прокуратурата, за да не пречат на проверката на компетентните органи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама