Демерджиев няма да става заместник на Рашков

12:12, 31 мар 22 / Политика 25 1252 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 22 март от правителствената пресслужба изпратиха съобщение, че със заповед на премиера Кирил Петков Иван Демерджиев става зам.-министър на вътрешните работи. Той беше служебен министър на правосъдието, след като Янаки Стоилов стана конституционен съдия.

Оказа се обаче, че Иван Демерджиев няма да става заместник на Бойко Рашков. В позиция до медиите той отрече да заема длъжността зам.-министър в МВР.

Бивш правосъден министър стана заместник на Рашков

„В последните месеци разговори относно поемането от моя страна на решителна роля в борбата с корупцията, включително и преминавайки през този пост, съм водил нееднократно с представители на Министерския съвет. (…) Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции относно моето място в МВР. Винаги съм показвал готовност да продължим диалога и да намерим формата и начина да работим съвместно за доброто на страната ни. (…) Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил яснота по важни за мен въпроси, касаещи ролята, която се очаква да поема“, обяснява Демерджиев.

Като подчертава, че дълбоко уважава министър Рашков, той отбелязва, че не е получил яснота по отношение на очакванията и на условията, при които трябва да се постигнат заложените цели.

„Днес, в качеството си на адвокат, аз помагам на стотици хора, търсещи справедливост и защита. Готов съм с познанията си и опита, който придобих, да помогна на всеки, тръгнал срещу беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа борбата за налагане върховенството на правото и провеждане на истинска съдебна реформа със средствата, с които разполагам. Готов съм да помагам на всеки, които има истинско желание да води тази борба, ако има нужда от моята експертиза“, завършва позицията на Иван Демерджиев, цитирана от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:07, 31 мар 22

Дермеджи нещеш да служиш на държавата.Изчезвай при герберите чифут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама