Серия от експлозии в Одеса

12:12, 03 апр 22 25 1455 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Одеса е била атакувана с ракети и има информации за пожари в някои райони на града. Това се казва в онлайн пост на градската управа на украинския пристанищен град, предадоха Ройтерс и БТА.

Серия от експлозии отекнаха в Одеса около 6 ч. сутринта местно време и над града се издигнаха стълбове дим. Виждат се и пламъци, припомня Франс прес. Асошиейтед прес допълва, че става дума за два мощни взрива, като те са били в зоната на пристанището.

В акаунта си в Телеграм Антон Герашченко, съветник на украинския министър на вътрешните работи, каза, че: "Одеса е била атакувана от въздуха, има сигнали за пожари в някои зони. Част от ракетите са били свалени от противовъздушната отбрана. Препоръчва се на хората да затворят прозорците си", предаде Франс прес.

В събота Одеса също бе атакувана от Русия с най-малко три балистични ракети.

Зеленски: Руснаците искат Донецка и Луганска област

Руснаците искат да окупират Донецката и Луганската област, както и юга на Украйна, а целта на нашите защитници е да не допуснат това, заяви през нощта срещу неделя украинският президент Володимир Зеленски във видообръщение към нацията, цитирано от Укринформ.

"Каква е нашата цел? Да защитите нас, нашата свобода, нашата земя и нашите хора. Правете всичко за защитата!", призова той.

По думите му освен установяването на контрол върху обширни чести от Киевската и Черниговската област украинските въоръжени сили продължават да завземат и други райони, които досега са били окупирани, като не оставят без бой оттеглящите се нашественици, пише Mediapool.

Зеленски подчерта, че Киев осъзнава, че врагът разполага с резерви, с които да засили натиска върху изтока на Украйна, и изрази преклонението си пред "героичния Мариупол", който продължава да ангажира голяма част от силите на противника.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама