След видеото: Атанасов няма да подава оставка

18:59, 10 апр 22 / Политика 25 2495 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Няма да си подам оставката. Това коментира пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си, което породи много коментари.

Реших да направя тест и да се обърна директно към хората“, добави той и обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

„Съжалявам ако съм предизвикал негативни емоции, целта беше аз да направя тест, да привлека внимание, защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи и сега всички прожектори се обърнаха към сектор „Култура“, каза той и добави, че има още една новина, за която почти никой не е разбрал.

„Новина от тази седмица, за която никой не разбра, е, че отделихме милион лева специално за филми с детска тематика. Всички отиваха досега в една и съща категория, които много трудно да спечелят, и никой не разбра през тази седмица за тази новина“, обясни Атанасов.

Второ видео

След като в петък вечерта културният министър Атанас Атанасов пусна видео от кабинета си в министерството, което предизика вихрушка от коментари и негативни реакции, по-рано днес той публикова нов клип. Този път сериозен.

Филип Аврамов пародира видео на културния министър

„В петък Министерството на културата произведе голяма новина – 30,4 млн. лв. за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване. Тази новина привлече 12 споделяния във Facebook. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След четири месеца липса на обшествено внимание темата „култура“ отново е на дневен ред. Съжалявам ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого, но ако това е цената, която трябва да платая, за да може темата „култура“ да бъде на дневен ред в нашето общество – готов съм“, категоричен е Атанасов.

Камен Донев за културния министър: Следващия път да скочи през прозореца

Той даде и отчет за свършеното през първите 100 дни на кабинета „Петков“. „100 млн. лв. повече в бюджета за култура, 44 млн. лв. за Националния филмов център и блгарското кино, 30 млн. за Национален фонд „Култура“, 12 млн. за българските музеи, въпркеи лъжите на опозицията, нови конкурси за директори на култлурите институти, ясни критерии, за да може парите да отиват за творците, а не да потъвят някъде“, заяви министърът.

Атанасов обяви и че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео. Следващата седмица ще разкаже повече за Национален фонд „Култура“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама