Какво време ни очаква за празниците?

08:24, 12 апр 22 25 1759 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Температурите у нас рязко паднаха заради студения фронт, който премина над Балканите. Снежната граница падна дори по-ниско от прогнозираното. В много райони около планините на Западна и Централна България преваля така нареченият „кукувичи сняг“, който лесно натрупва, но бързо се топи.

Започналото захлаждане обаче ще е краткотрайно. Истинската пролет бързо ще се завърне в следващите дни с много слънце и подобаващи температури.

Слънцето отново се показва

Дъждовна Цветница

От днес до четвъртък времето ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се температури. Дневните стойности бързо ще се върнат към пролетните си нива – около и над 20 градуса. Едва в последните дни на седмицата, непосредствено около Цветница, очакваме нов априлски каприз с по-ниски температури, валежи с гръмотевици и риск от дребна градушка. В планините захлаждането ще доведе до снеговалежи.

Слънчев и топъл Великден

След Цветница, за няколко дни времето ще остане по-хладно с пролетни превалявания. В хода на Страстната седмица те ще намаляват и ще спират за сметка на по-щедро слънце и пролетни температури. Очертава се в дните преди Великден времето да се стабилизира и да посрещнем празника с много слънце и пролетни температури около 20 градуса, предаде Нова телевизия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама