Влакът от Истанбул до София тръгва отново

13:23, 13 апр 22 25 2195 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Движението на международния влак, пътуващ между София и Истанбул, се възстановява от Великден (25 април). Това става ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон. 

Припомняме, че международният влак бе спрян на 11 март 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Разстоянието ще се взима за около 11 часа и 30 минути, като влакът ще се движи през нощта. Международният влак ще потегля в 22:00 от Истанбул и ще пристига на Централна гара София в 09:35 ч. В обратната посока от София към Истанбул влакът ще заминава по разписание в 18.30 ч. и ще достига крайната си дестинация Истанбул в 07.00 ч, съобщиха от Министерството на транспорта. 

Този влак ще се движи в състав от спални вагони и вагони с купета, като от 3-ти юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул. 

Турция цели да стане логистична суперсила до 2053 г.

Подробна информация може да бъде предоставена от служителите във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама