Намаляване на ДДС и таван на цените облагодетелства по-богатите

11:29, 25 апр 22 25 1479 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Всяко субсидиране – дали ще бъде намаляване на ДДС, или таван на цените, по принцип облагодетелства тези, които ползват повече – хората с по-високи доходи, коментира бившият социален министър Ивайло Калфин.

Таван на цените е таван на печалбите, а повече печалба означава и повече данъци“, каза още той и допълни, че при всяка инфлация се повишават лихвите и взелите заеми ще изпитват затруднения по изплащането им, включително и на държавата.

С течение на времето ще има силна нужда от подпамагане, ефектите от инфлацията не могат да се компенсират изцяло, но трябва да се въведе справедливост и подпомагане на хора с ниски заеми. Държавата обаче ще има все по-малки възможности“, смята бившият социален министър.

Мерки срещу високите цени: По-нисък ДДС за ток, вода, парно и лекарства

По думите му се вижда разнопосочно говорене с противоположни идеи във властта точно в момент, в който трябва да има консолидация. Спорът около военната помощ за Украйна Калфин нарече измислен.

Нито можем да изнесем противоракетната си защита, с която разполагаме, нито няколкото изтребителят, които имаме. Не няма как да повлияят на хода на войната“, посочи той в ефира на bTV. 

По думите му и в момента България експортира оръжие за Украйна, макар и индиректно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама