„Не сме ястреби, а гълъбчета, но пак ни санкционираха“

12:40, 27 апр 22 / Политика 25 1465 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. България не е застрашена от енергийна криза, а от Киро и Асен. Всички ще платим, че докарахме промяната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със спрените доставки на руски газ.

„Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България... Поне да бяхме ястреби, поне парламентът да беше приел и да прати военна помощ на Украйна, а ние гълъбчета. Хем не приехме да им дадем помощ, хем ни санкционираха“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ и днес заяви, че България е 100% диверсифицирана, а по време на неговото управление у нас е направена най-добрата газова инфраструктура на Балканите.

Хронология: Защо още сме зависими от руския газ

Българите ще платят страховити цени, предрече Борисов. По думите му, ако днес управлява ГЕРБ нито токът ще се вдигне, нито газът. „Българите трябва да знаят, че ако днес управлявахме ние, токът щеше да се вдигне с 2-3 стотинки, а сега знаете с колко е по-скъп. Газът нямаше да му дам да помръдне“, добави той.

Лидерът на ГЕРБ обясни и как би постъпил, ако все още беше на власт. „Днес, ако Делян Добрев беше министър, още преди 2 месеца аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да си сложим банкова гаранция, както всички останали. Днес ние можехме да вземаме газ и от Турция, и от Гърция, и от всякъде. Ако имахме истински министър, а не такъв, на който прякорът му е „Кеша”, каза Борисов по адрес на енергийния министър.

„Ако при Добрев беше станало такова нещо, нямаше да има време да си събере багажа от министерството. Министърът на културата пък сега си ходи с Асен Василев на спа. Няма лошо, прекрасно, ама не сега“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него „полезният ход е веднага да си отиват и да идва компетентен човек, който още днес да реши въпроса”. В същото време Борисов обяви, че няма нужда от предсрочни избори в момента. „Едни предсрочни избори сега, с машините в ръцете на Асен Василев, са безсмислени. Пак ще направят измама…На мен държавната пара много ми свиди. Пак 50 млн. за избори, грехота е“, посочи още той.

По думите му най-добрият вариант е ново управление в рамките на настоящия парламент, но е важно това да стане във формат, иницииран от президента Румен Радев, който да включва цялата политическа класа, коментра Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама