„Щом правителството иска война, българите ще му я дадем“

17:16, 04 май 22 / Политика 25 2074 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Това правителство иска война. Щом правителството иска тази война, то ще я получи. Ние, българите ще му я дадем. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов часове преди народните представители да гласуват военно-техническа помощ за Украйна.  

„Страната ни не се управлява от българско правителство, а от нещо, което повече напомня екстремистка групировка“, посочи Костадинов, цитиран от БНР. По думите му българското правителство обслужва чужди интереси, а за българските нужди е глухо, сляпо и дълбоко заспало.

В изявлението си Костадинов обяви, че в страната ни над официални и неофициални институции се вее чужд флаг, а държавата е „окупирана от чужди войски“ и скоро може броят им да се изравни с този на българските.

„Действията на тези ексремисти и обслужващи чужди национални интереси представители водят държавата и народа ни към гибел. И то гибел не бавна, а стремглава и моментална“, смята лидерът на „Възраждане“.

Тролове плашат, че страната ни ще бъде въвлечена във война

Отговорът на „Продължаваме промяната“ не закъсня - председателят на групата Андрей Гюров заяви, че тролове плашат, че страната ни ще бъде въвлечена във война. „Тези, които плашат хората трябва да отговорят кой нападна независима държава в центъра на Европа, избива жени и деца, унищожава инфраструктурата на града? Кой направи пет милиона европейски граждани бежанци? Кой краде от разбитите домове на хората покъщнината им? Кой ни спря доставките на газ в грубо нарушение на договора? Нека тези, които ни плашат, да кажат ясно от кого се страхуваме, коя е държавата, която ни заплашва с война и защо не я назовават? Братска Русия ли е това, тя ли ще ни нападне“, попита той, цитиран от news.bg.

Ако братска Русия се явява заплаха за нас кой ще ни защити? България може да спре всяка заплаха, защото България е НАТО, България е ЕС и никой не може да я заплашва, подчерта Гюров.

Той заяви, че единственият начин да бъдем въвлечени във война е, ако Русия победи в Украйна. 

Стоян Таслаков от „Възраждане“ пък попита ПП кой първи започна агресивните действия срещу Русия и кой си е затворил въздушното пространство и пристанищата за руски кораби?

Депутатите от „Възраждане“ обявиха „гражданско неподчинение“

Депутатите от „Възраждане” обявиха „гражданско неподчинение” след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Това обяви на брифинг в парламента след гласуването. Той коментира, че за тях това правителство не представлявало българския национален интерес.

Решението, което беше взето днес, напълно делегитимира това Народно събрание като народно, коментира Костадинов. „Тези хора, които днес гласуваха тук, демаскираха себе си като чуждестранен слугинаж“, каза той.

„От днес нататък, ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство. Поради тази причина, днес ние обявяваме гражданско неподчинение“, каза Костадинов, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама