97 на 100 хил. е двуседмичната ковид заболеваемост

11:20, 05 май 22 25 1717 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база е 97 на сто хиляди души. Това показват данните от Националния център по заразни и паразитни болести.

В жълта зона по ниво на заболеваемост са областите Силистра, Ямбол, Стара Загора, Габрово, Ловеч, София област, София-град, Кюстендил, Перник и Видин. Останалите области са в зелена зона - с най-ниско ниво на заболеваемост, предаде БТА. 

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с коронавирусната инфекция, всички региони са в най-ниския етап - нула.

Последните данни 

435 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Направени са 7162 теста. Положителни са около 6% от изследваните проби. 67.13% от новозаразените не са ваксинирани. 

Вчера са хоспитализирани 87 души, с които общият брой на пациентите с коронавирус в болница става 786. В интензивно отделение се лекуват 82-ма души. 

Жертвите на вируса за денонощието са 6. Като излекувани в портала са отчетени 3578.

Активните случаи на коронавирус са 134 409, а потвърдените случаи общо - 1 158 354.

Поставени са 1150 ваксини. Така поставените дози в страната вече са 4 384 884.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама