Джил Байдън изненадващо Украйна: Срещна се със съпругата на Зеленски

16:55, 08 май 22 25 1871 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Първата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в Западна Украйна в неделя, като проведе среща за Деня на майката с първата дама Олена Зеленска.

Байдън пътуваше под секретност, превръщайки се в поредния високопоставен американец, който влезе в Украйна по време на 10-седмичния ѝ конфликт с Русия.

Исках да дойда точно на Деня на майката“, каза Байдън на Зеленски. „Мислех, че е важно да се покаже на украинския народ, че тази война трябва да спре и че хората на Съединените щати са с народа на Украйна“, обясни тя.

Путин: Освобождаваме родната земя от нацистката мръсотия

Първата дама пътува до град Ужгород, на около 10 минути път с кола от словашко село, което граничи с Украйна. Тя прекара около два часа в Украйна.

Двете се събраха в малка стая, седнаха на една маса една срещу друга и разговаряха пред репортери, преди да се срещнат насаме. Зеленски и децата ѝ са били на неразкрито място заради тяхната безопасност.

Преди това американската първа дама прекара Деня на майката в Словакия, срещайки се с украински майки, които са станали бежанки след руската инвазия в Украйна, и ги увери, че „сърцата на американците” са с тях, предаде Асошиейтед прес.

На автогара в град Кошице, която сега е денонощен приемателен център за бежанци, първата дама на САЩ завърза продължителен разговор с емоционална украинка, която ѝ каза, че не може да обясни войната на трите си деца, защото сама не може да си я обясни. „Не мога да им обясня, защото сама не зная, а съм учителка”, каза на Джил Байдън Виктория Куточа, прегърнала 7-годишната си дъщеря Юлия, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама