Полицията освободи входовете на София от протестиращите превозвачи

08:37, 11 май 22 25 1379 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Организаторите на протеста на превозвачите решиха да прекратят протестните си действия. Превозвачите се отказаха от протеста си пред Народното събрание и от блокади по пътищата. 

„Продължаваме промяната, вратата е там“: Превозвачите пак на протест

Полицията освободи входовете на София от протестиращите превозвачи

Полицията осуети плановете на превозвачите да протестират с тировете си на входовете на София до изпълнение на исканията им. Към 21.00 часа снощи полиция и жандармерия са дошли при протестиращите превозвачи на входа на автомагистрала „Тракия“ и устно са им наредили да освободят пътното платно, съобщи БНТ.

Превозвачите са поискали писмена заповед. Към 21.20 часа - 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно.

Превозвачите са започнали поетапно да извеждат камионите и към 22.30 ч. цялото пътно платно на автомагистрала „Тракия“ е освободено.

Остава готовност за национален протест на 18 май

Ако има блокади в страната, те ще са единични и импровизираниОстава обаче готовност за национален протест на 18 май.

Основните искания на бранша са за намаляване на акциза на горивата, премахване на биодобавката и срещу планираното разширяване на обхвата на тол системата и увеличение на таксите. Към недоволството заради високите цени на горивата се присъедини и таксиметровият бранш, а на 18 май в протета се включва и градският транспорт в София.

Изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров обясни пред bTV, че вчера е било нарушено конституционното право на протест на превозвачите, въпреки надлежно издадените документи от МВР и от Столичната община.

Протестът ни основно е срещу високите цени на горивата. Искам да се обърна към министъра на вътрешните работи, защото той разпореди да не бъдем допуснати в центъра на София, и да попитам кой ще поеме отговорност за това. На 18 май очаквайте още по-мащабни протестни действия“, заяви той.

„Призовавам всеки български гражданин на 18-ти да излезем на протест срещу високите цени на горивата в София“, заяви Димитър Димитров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама