Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

14:57, 14 май 22 / Политика 25 1473 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори пред активисти в читалище в Ловеч.

КЕВР утвърди цената на природния газ за май

Бившият регионален министър от кабинета на Борисов Николай Нанков пък дори нарече премиера Пинокио. „Ако до скоро имахме Госпожа Лъжа. Сега си имаме Пинокио, а той сега си е взел стол на „Дондуков“1. Тези хора превърнаха лъжата в национален спорт. Те не са промяна, а са тежка измяна. Измениха на всички – на бълг. народ, на своите архитекти дори. Използваха лъжи и манипулации, за да ни свалят, но не можаха. ГЕРБ имаше пълен 4-годишен мандат“, заяви той.

„Кирил Петков вчера казва: „Добрата новина от днес е, че можем да си получим цялото количество азерски газ“. Първанов започна, аз го свърших. Азерски газ си тече, има си договори. Коя е добрата новина?! Те щяха да объркат и договорът да спре. И понеже те обичат да гледат интернет и Google, да чукнат там и да видят как президентът на Азер лично ме чакаше и ме возеше с колата. Милиони евро отпуснаха те за църкви. А той ми говори за добра новина. Това са толкова правителства подред, които пазеха, поддържаха и надграждаха отношенията с азерите. Сега те забравят. Отидоха да се снимат с някакви фикуси“, коментира Борисов, цитиран от DarikNews.

„Булгаргаз“ предлага прогнозна цена от 142 лева за мегаватчас на газа за юли

По думите му правителството е направило гигантска манипулация и машинното гласуване е част от това. „Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза Борисов по адрес на правителството. И ги обвини, че теглят огромни заеми. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 млрд. под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 млрд. борчове“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че в момента нищо не се строи: „Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Къщички за птички няма да направят. Една велоалея не са направили“.

Бившият премиер посъветва съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов да напусне управляващата коалиция, защото по думите му докато Корнелия Нинова е част от нея, няма как да има мерки за депутинизация на страната. „Христо, станете от тия мазни кресла с Атанасов и си тръгнете. Кой ще депутинизирате като Нинова каза, че Русия е приятелска държава“.

Борисов отново повтори тезата си, че не трябва да има предсрочни избори, „докато последният българин не се разочарова“. Според него правителството ще падне заради недоволството на бизнеса. Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“, каза още той.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви още Борисов, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама