Става ли от бивше гадже приятел – науката отговори

20:00, 22 май 22 / Любопитно 25 1544 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Започнали с голяма любов и очаквания, връзките преминават през различни периоди, а понякога не могат да се справят с предизвикателствата и да продължат. В наши дни във връзка с поддържането на отношения с бившето гадже, колкото и да се смята за цивилизационен акт, ще се намерят и мнозина, които да твърдят, че категорично трябва да зачеркнем бившият/бившата.

Ето защо науката се зае да внесе яснота в този спор.

Издаваното в САЩ академично списание за социални и лични отношения „Journal of Social and Personal Relationships“ проведе изследване на тема „Става ли приятел от бивше гадже“. Обект на изследването е група от хетеросексуални двойки на възраст от 18 до 30 г., които са били наблюдавани в продължение на една година.

Бяха попитани... 

На всеки четири месеца двойките бяха интервюирани, като бяха помолени да споделят доколко са удовлетворени от връзката си, до каква степен се чувстват обвързани помежду си и как оценяват отношенията си.

Разделилите се двойки пък бяха помолени да споделят с каква честота се срещат с бившите си партньори и какво е поведението им един към друг.

Любовта ли е сред най-важните условия за щастие за българите?

Анализът на отговорите показва, че привързаността между партньорите по време на връзката им е в такава степен, че се превръща в здрава основа за поддържането на приятелски отношения след това.

Чувствата не изчезват веднага...

След изчерпването на романтизма в една връзка, чувствата на привързаност не изчезват веднага. От друга страна, ако преди да започне връзката двама души са близки приятели, то те са склонни да продължат да се виждат като приятели, каквито са били преди емоционалните отношения помежду им.

Зависи дали преди връзката е имало приятелство... 

Проучването показва, че дали ще останем приятели с бившето си гадже, зависи от това какви са били отношенията помежду ни преди връзката. Ако приятелството ни е прераснало в сериозна емоционална връзка, това е знак за дълготрайни хармонични отношения между партньорите.

А ако не сме успели да съхраним връзка си, то имаме шанса да запазим едно добро приятелство с човек, когото добре познаваме и на когото може да се доверим, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Peggy Jaden 21:58, 07 окт 22

Чувствам се отново толкова благословена в брака си, след като д-р Иге Аджайи върна съпруга ми, който беше разделен с мен за добра година. Идвам от Исландия. Никога не мога да му благодаря достатъчно, това, което д-р Иге Аджаи направи за мен, помогна в живота ми. Съпругът ми се разведе с мен за една година и страдах без него. Затова потърсих помощ навсякъде, но нищо не помогна, докато не се обадих на д-р Иге Аджаи. Обясних му ситуацията си и той обеща, че съпругът ми ще се свърже с мен в рамките на 24 часа, доколкото сърцето ми все още бие за него. Повярвах в него и той подготви заклинание за мен и съпругът ми ме повика точно когато д-р Иге Аджаи каза. Той умоли и каза, че има нужда от мен обратно и сега отново живеем щастливо през последните 9 месеца. Всеки, който чете моите показания и има нужда от помощ, трябва да се свърже с него. Имейл: [email protected] Можете също така да му изпратите Whatsapp на +2348130035939

2 Lisa 00:48, 31 авг 23

Това е моят знак на признателност към д-р Огунделе, велик човек от Йоханесбург. Никога не съм го вярвала, докато съпругът ми не се върна у дома, след като д-р Огунделе направи любовното си заклинание за мен. Тази публикация е за хора, които да ми помогнат, благодаря му и за тези, които се нуждаят от всякакъв вид помощ. Свържете се с д-р Огунделе на неговия WhatsApp, Viber или Telegram: +27 63 883 6445. Този човек е толкова силен, че никога не съм вярвал.
Забележка: д-р Огунделе има толкова много сили, за да лекува всякакъв вид човешки проблеми. Този мъж има силата да ви накара да забременеете, ако имате затруднения да забременеете. Сила да ви повиши на работното ви място, свържете се с него за всякакъв вид човешки проблем, използвайте мирни заклинания, за да намерите щастие.
Лиза Романо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама