Във Финландия пуснаха бира, посветена на НАТО

19:20, 21 май 22 / Любопитно 25 1433 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Финландската пивоварна Olaf Brewing пусна бира, посветена на присъединяването на страната към НАТО, съобщава местното издание YLE.

Етикетът на напитката изобразява рицар с емблемата на съюза на гърдите. Продуктът се казва Otan Olutta, което в превод означава „ще взема една бира“. В същото време OTAN е и анаграма за НАТО.

Rешението на пивоварната да започне производството на бирата е било мотивирано от „тревогата от войната в Украйна“ и последиците от нея за Финландия, предаде БТА.

Главният изпълнителен директор на пивоварната Петери Вантинен описа новото пенливо питие като„с вкус на сигурност, с нотка на свобода“.

Вчера Финландия и Швеция подадоха заявления за присъединяване към НАТО в централата на алианса в Брюксел.

От Olaf Brewing заявиха, че новата им бира също така е в чест на източния финландски град Савонлина - базата на пивоварната, разположена на няколко десетки километра от границата на Финландия с Русия. Савонлина е известен със замъка Свети Олаф - средновековна постройка от 1475 г., в която се провежда ежегоден международен оперен фестивал. „Малкият ни роден град Савонлина винаги е бил на границата между Изтока и Запада. Много битки са се водили в района на града и в замъка Свети Олаф“, се казва в публикация на пивоварната в Tуитър.

Финландия има 1340-километрова граница с Русия, която е най-дългата в сравнение с тези на всички членове на Европейския съюз.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама