Фонтаните в центъра на Благоевград осъмнаха пълни с пяна

17:25, 22 май 22 25 1451 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ разкриват, че младежи са изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани. Днес бе назначена проверка, като служители към звено  „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации. Кадрите ще бъдат предадени на компетентните органи.

Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. От общинското предприятие „Строй ремонт“ изпомпват препарата, почистват водните резервоари и цялата инсталация, съобщиха от Община Благоевград.

Голяма е вероятността фонтаните да не функционират в навечерието на 24 май, денят на Светите братя Кирил и Методий, който е и празник на Благоевград.  На централния площад, където се намира водната атракция, дефилират и всички абитуриенти от областния център. 

Община Благоевград отправя апел към гражданите и гостите на града да бъдат отговорни и да подават сигнали на горещата линия за своевременно предотвратяване на вандалски прояви. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама