Карадайъ обяви кога ДПС ще обяви курс към предсрочни избори

20:33, 22 май 22 / Политика 25 1495 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви кога партията ще предприеме курс към предсрочни парламентарни избори.

От доста време партията говори за нуждата от предсрочни избори, но на практика партията не е минала в режим на подготовка за тях. Днес Мустафа Карадайъ внесе интересен нюанс по темата - даде да се разбере, че ДПС ще тръгне към предсрочния вот, когато се оформи атлантическа алтернатива на сегашното управление. Настоящото правителство също е със западна ориентация, тоест ДПС търси друга конструкция със същия профил, предаде „Сега“.

Кардайъ обвини властта, че не преодолява кризи, а предизвиква допълнителни.

„Ще обявим курс за предсрочни парламентарни избори, когато сме готови за ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо управление на страната, което да е с грижа към проблемите на хората, правителство което да е с грижа към проблемите на бизнеса в тези кризисни времена“, заяви лидерът на ДПС.

Ден по-рано Карадайъ заяви, че правителството не може да се справи с кризите и трябва да си ходи. 

Лидерът на партията призова за обединение в името на демокрацията и стабилността. „Ако една власт е вредна за държавата, тя не може да говори за политическа стабилност, а трябва да отстъпи, за да се създаде евроатлантическо ценностно мнозинство в нашата страна и да има ясно и категорично управление”, заяви той, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:46, 23 май 22

Ще чакате 4 години

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама