Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе

09:25, 23 май 22 25 1632 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би. Това заяви руският публицист и бивш депутат в „Държавната дума“ Александър Невзоров в последното си видео в своя YouTube канал.* 

Александър Невзоров е съветски и руски журналист, бивш депутат в „Държавната дума“ (1993 - 2007 г.) и бивш приближен на Путин. От 22 април 2022 г. е в списъка с т.нар. „чуждестранни агенти“. От 4 май 2022 г. е обявен за издирване. В момента Невзоров е извън Русия. 

Има ли пилот в самолета на Путин? 

Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон. Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше. От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето. Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война“, казва той. 

По думите му това победоносие на Путин е излезло по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам. 

Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война“, посочва Невзоров, като уточява, че за тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа. 

Според него, обаче, пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. „Вижда го целият свят. Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би. Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели. Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано. Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. Ето това е позорната истина, уви“, отбелязва още публицистът. 

*Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения. Преводът е на „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама