Петков говори за изгубеното десетилетие в Давос

17:39, 25 май 22 / Политика 25 930 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Можем да бъдем оптимисти за следващото десетилетие, ако вземем предвид поуките от изминалите 10 години. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изказването си по време на дискусията „Изгубено десетилетие?” в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос, съобщиха от правителствената служба.

Премиерът Петков посочи, че в годините назад не са направени достатъчно стратегически стъпки, които да не позволят нарастването на зависимостта на Европа от руския газ и които да противодействат на хибридните атаки. По въпросите на сигурността и отбраната също е липсвало достатъчно стратегическо мислене относно логистиката по източния фланг. Петков посочи и проблема с чуждите агенти, който е особено актуален в България. Според министър-председателя именно всички допуснати пропуски не са дали възможност да има подобаващ отговор на енергийната криза и войната в Украйна.

Изводът е, че трябва да действаме заедно, изтъкна министър- председателят Кирил Петков и даде пример как в кратки срокове след спирането на доставките от „Газпром“ България успя да намери алтернативи. Според премиера оптималното използване на инфраструктурата в региона дава възможност за енергийна диверсификация не само на България, но и на Балканите. Петков акцентира върху значението на това да бъде постигната синергия в региона и да бъдат направени стъпки за повече устойчивост. Като резултат премиерът Петков изрази надежда, че в края на настоящата година България ще бъде независима от руския газ и ще има много по-зелена икономика.

В Давос премиерът Кирил Петков е придружаван от началника на политическия му кабинет и от съветника му по външнополитически въпроси. Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22-26 май, преминава под мотото „Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии“. Форумът събира над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти отцелия свят, които имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси, сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 DavidRon 12:53, 25 май 22

Лучшие гайды и обзоры по танкам игры world of tanks
на нашем канале только самая свежая информация.

Встречайте, EBR 105 как играть перед вами гайд по колёсному лёгкому танку 10 уровня.
Танкисты, сегодня речь пойдет об Bat.-Chatillon 25 t гайд , одном из опаснейших и в то же время интереснейших аппаратов в нашей любимой игре.
Сегодня темой нашего разговора станет абсолютно новая и уникальная машина стрв 103б гайд , шведская ПТ-САУ десятого уровня.
Сейчас перед вами гайд кранвагн , новый тяжелый танк десятого уровня.
Сегодня мы поговорим об очень сильной и необычной машине AMX 50 B , венцом ветки тяжелых французских танков.

Все обзоры по танкам WOT в одном плейлисте обзор смотрите и делитесь с друзьями.

2 Nikolevown 03:52, 26 май 22

Does anyone comprise any episode with galvanizing manipulation chairs? I've seen distinct in the theater setups at Fry's and Margin Borough, but I haven't set up much judgement knowledge up them on the web.

Any recommendations on brands or best job to buy?
I just read this engrossing article.
hydrogen.best-store-us.com

3 Richardned 08:14, 26 май 22

Slut Porn Amateur present hot hardcore videos for free

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама