Добре ли е да вземете кредит, когато инфлацията е висока?

17:15, 26 май 22 25 1500 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

2022 година е трудна за Европа и за България. Инфлацията бележи рекордни нива и макар да е официално около 12% у нас, то реално поскъпването на някои стоки и услуги от първа необходимост е много по-голямо и достига до цели 50%. Сигурността за работното място не е гарантирана, а заплащането на труда не е увеличено осезаемо, за да покрие инфлацията.

В тези несигурни и трудни времена, когато неизвестността е пред нас, въпросът добре ли е да се изтегли кредит, или той би затруднил и нарушил крехкия семеен бюджет, е на дневен ред.

Предимства на кредита по време на инфлация

- Ако се нуждаете от нов автомобил, средства за ремонт на жилището, ново обзавеждане или пари, с които да попълните дупките в бюджета си, кредитът е добро решение по време на инфлация, тъй като цените очевидно ще растат и нито автомобила, нито ремонтът ще струват по-малко, ако изчакате и спестявате за тях. Може да се окаже, че инфлацията е изяла спестяванията ви, цените са се повишили в пъти и събраното за няколко години отново е недостатъчно за нова кола. Постигнете целите си и сбъднете мечтите си тук и сега с кредит от TBI Bank с ясни и прозрачни условия, достъпен изцяло онлайн 24/7. Отпускат се до 15 000 лв. без поръчител и без посещение на банков офис.

- Инфлацията е благоприятна за кредита. Когато погасявате заем по време на инфлация, месечните ви вноски ще ви изглеждат по-ниски на фона на високите и растящи цени, а вероятно и на фона на нарастващата ви заплата. 

- Интересен факт е, че ако инфлацията е по-висока от лихвата по вашите кредити, вие дори печелите от това, че имате кредит.  

Недостатъци на кредита по време на инфлация

Единствен недостатък на кредитирането по време на инфлация е опасността да загубите работното си място и да не съумеете да погасите заема. Този проблем може лесно да бъде разрешен със застраховка на кредита, която да покрие вноските ви при евентуална безработица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама