Съпругът на убитата в Тексас учителка почина от скръб

08:29, 27 май 22 / Свят 25 1900 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съпругът на една от учителките, убити при масовата стрелба във вторник в Увалде, Тексас, е починал от сърдечен удар само два дни по-късно. Джо Гарсия е бил съпруг на Ирма Гарсия, която е преподавала в продължение на 23 години в началното училище „Роб“.

Г-жа Гарсия е един от двамата учители, убити от стрелеца, който остави 21 жертви - включително 19 деца. Тя и другата учителка, убита при стрелбата - Ева Мирелес, са преподавали заедно в продължение на пет години.

„Най-кървавят случай от десетилетие“: Тинейджър уби 19 деца и двама учители в Тексас

Двойката, която е била женена в продължение на 24 години има четири деца. В Twitter племенникът на г-жа Гарсия, Джон Мартинес, заяви, че г-н Гарсия „е починал от мъка“ след убийството на съпругата си. Местният филиал на Fox съобщи, че той си е отишъл от фатален сърдечен удар, пише БГНЕС.

След смъртоносната стрелба в Увалде Мартинес заяви пред „Ню Йорк Таймс“, че съпругата му е била намерена от полицаите, „прегърнала децата в ръцете си почти до последния си дъх“.

Меган Маркъл посети мемориала в памет на жертвите

Актрисата Меган Маркъл посети мемориала в памет на жертвите, като неин говорител съобщи, че тя е изразила своите съболезнования и подкрепа.

В неделя президентът Джо Байдън и съпругата му Джил ще посетят града, за да споделят скръбта на местната общност, се посочва в изявление на Белия дом.

Полицията в Ювалди е подложена на критики, че е действала прекалено бавно. Поредната трагедия в американско училище отново извади на преден план дебата за по-строг контрол върху носенето и притежаването на оръжия, пише БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама