Големите кавички: „Новите естрадни песни могат да докарат човек до самоубийство“

10:30, 30 май 22 / Големите кавички 25 1895 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, това коментира рапърът и депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, във връзка с предлаганите от „Възраждане“ квоти за българска музика в обществените медии.

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.

„Спасителните квоти за българска музика са за некадърници“

Квотите във всяка една сфера са нужни за някого, който не умее да продаде по друг начин своя продукт, т.е. не постига необходимото качество. Така или иначе процентът българска музика, който се излъчва в БНТ и БНР е близък до този, който се коментира в искането“, заяви още депутатът от „Продължаваме промяната“.

По думите му идеята на цялата кампания изобщо не е да се върти повече българска музика. „Това е едно партийно мероприятие и факта, че трета седмица всичката Мара втасала в България, но ние се занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да го защити. Опитах се деликатно да кажа на естрадните изпълнители, които уважително изслушах в комисията, нещо, което не видях в замяна, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС и те са нейни посланици в кампанията“, добави той.

Големите кавички: „Защо да даваме нашите пари за музиката на Мадона и Шакира - те са богати“

 „Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова. Съществена част от нейния успех е, че тя никога не би си позволила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да коментира, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят“, заяви още Ицо Хазарта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Георги v. 18:04, 04 юни 22

Спасителния пристан за най-големите некадърници у нас е НС на Р. България. Относно квотите :ГОЛЯМА Глупост, която ще има обратен ефект. Ефира на БНТ и БНР ще се напълни с чалга и всевъзможни простотии. Въобще в изкуството според мен не трябва да има квоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама