„Хора искат да ме убият и ми го казват всеки ден“: Последните показания на Амбър Хърд

14:08, 30 май 22 / Свят 25 2382 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бурното съдебно шоу Джони Деп срещу Амбър Хърд, което вероятно събира по-широка публика от последните филми и на двамата актьори взети заедно, е на финалната права.

След повече 100 часа свидетелски показания и излагане на засрамващи моменти от общия им семеен живот във вид на снимки и аудиозаписи, на Джони Деп и Амбър Хърд им остава само да чакат решението на съдебните заседатели, пише Webcafe.bg.

Журито трябва да прецени дали Амбър Хърд е наклеветила бившия си съпруг Джони Деп в статия за The Washington Post, или действително е била жертва на домашно насилие, понасяща последиците от факта, че се е изправила срещу един от най-влиятелните мъже в Холивуд.

Последният свидетел на съдебната скамейка беше именно актрисата, която разказа, че през шестте седмици от публичния процес срещу нея към профилите ѝ в социалните мрежи валят смъртни заплахи и подигравки на показанията ѝ за насилието, което е изтърпяла по време на брака си.

Тормозена съм, унижавана и заплашвана всеки ден. Дори когато влизам в тази съдебна зала, седейки тук пред целия свят, преминавам през най-лошите дни от живота си. Хора искат да ме убият и ми го казват всеки ден. Хора искат да поставят бебето ми в микровълнова фурна и ми казват това“, свидетелства Амбър.

Разпитвана от адвокатите си, часове преди делото ѝ да бъде предадено в ръцете на журито, Хърд каза, че единственото ѝ желание е да забрави за Джони Деп. „Ехото на тормоза, унижението, кампанията в социалните мрежи стига до мен всеки ден, а сега, заставайки пред камерите тук, преживявам травмата отново. Вероятно е лесно да се забрави, но аз съм човешко същество. Искам Джони да ме остави намира и да продължа с живота си“, сподели актрисата през сълзи.

Но на кръстосания разпит, воден отново от адвоката на Деп - Камил Васкес, актрисата не беше толкова последователна в историята си, което може да ѝ отнеме точки пред съдебните заседатели.

Първата спънка дойде, след като Васкес я попита дали е очаквала, че толкова хора ще се появят в защита на Джони Деп, а докато отговаря, Хърд забрави съществена част от първите си показания - на кого е посветен коментарът ѝ в The Washington Post.

„Знаех, че много хора ще дойдат и ще кажат каквото трябва заради него. Това е неговата сила. Затова написах статията (статията в The Washington Post, за която Деп я съди бел.ред.). Исках да говоря за този феномен. Как хора са готови да подкрепят и да вярват на този човек. Той е много властен човек, а хората обичат да правят услуги на властните мъже“, каза актрисата.По време на първите си свидетелски показания обаче Амбър Хърд беше категорична, че авторският ѝ коментар в The Washington Post няма нищо общо с Джони Деп, а посветен само на преживяванията ѝ след развода.

Разминаване при втория ѝ кръстосан разпит се получи и когато Васкес притисна Хърд за разпространението на видеото, в което Джони удря кухненски шкафове. Клипът е собственост на сайта TMZ и бе публикуван само ден преди Амбър да обвини Джони в домашно насилие и да обяви, че е подала документи за развод. Актрисата твърди, че няма нищо общо с пускането на видеото онлайн, макар и то да е заснето с нейния телефон. Тя твърди, че е не знае как да се свърже с медиите, за да направи доказателството общодостъпно. Но минути по-късно под кръстосания огън на въпросите, актрисата се подхлъзна с изречението: „Ако исках да го публикувам, можех да го направя по много по-бърз и успешен начин“.

В края на разказа си актрисата сподели, че се надява с показанията да си „върне гласа“, което „нейно основно право като американка“ и да „оцелее след отмъщението, което Джони Деп многократно ѝ е обещавал“.

Решението по делото за клевета на Джони Деп срещу Амбър Хърд се очаква до дни. Предполага се, че ще бъде обявено на 31 май.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама