Борисов пратил каски с надпис „От ГЕРБ” на украинските войници

19:20, 31 май 22 / Политика 25 2071 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С необичайна дарителска акция се е включила ГЕРБ в помощ на Украйна. Бившите управляващи са помогнали за доставянето на каски на украински войници, като защитните средства са били надписани „От ГЕРБ”.

За това се разбра от разговор между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия украински президент Петро Порошенко. Двамата разговаряха по време на конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), в който участваха.

„Ние доставихме каски, благодарение на неговото съдействие. Той написа „От ГЕРБ” на всяка каска, която доставихме на нашите войници”, обясни Порошенко.

И то без да шумим, без да парадираме. Дадохме парите, накупуваха. Една дума не сме казали”, посочи Борисов.

Порошенко повтори към Борисов поканата си да посети Киев. Водачът на ГЕРБ е получил първата такава покана точно преди да бъде арестуван в България. Самият Порошенко напусна родината си, след като властите в страната го погнаха по обвинения в държавна измяна.

Бойко, обещай ми да дойдеш в Киев. Знам, че имаше някакъв инцидент, но вратата ни е отворена”, каза бившият държавен глава. „Те ме арестуваха на другия ден”, оплака му се Борисов. „Знам. Може би, защото ми обеща да дойдеш”, разсмя се Порошенко.

Лидерът на ГЕРБ коментира пред него и българските управляващи: „Те се правят на прозападни, ама иначе са комунисти в истинския смисъл на думата“. „Шегата настрана, наистина го свързах с това. Напълно разбирам какво означава политически мотивирано преследване“, отвърна му Порошенко. Самият той е подсъдим за държавна измяна в родината си.

Според Борисов арестът му е бил свързан и с Украйна: „Ние имахме проект на закон да дадем оръжие. И парламентът, заради точно тези хора, не го гласува. Но нашият ангажимент остава”.

Двамата си стиснаха ръцете. „Бойко, аз разчитам на теб. За европейската солидарност разчитам на ГЕРБ. А Украйна разчита на България. В такава ситуация ние със сигурност ще спечелим”, каза Порошенко. А Борисов, на свой ред, му обеща подкрепата си на конгреса на ЕНП, пише „Сега“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама