Големите кавички: „Коалицията се лута между „Мисията невъзможна“ и „Умирай трудно“

10:36, 01 юни 22 / Големите кавички 25 1393 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Коалицията се мята или влиза от епизод в епизод на две продукции – първата е „Мисията невъзможна“, лута се между един, втори, трети епизод на „Мисията невъзможна“, но същевременно правителството държи под око и следващата продукция – „Умирай трудно“ – 1,2,3. Нито една от тези мисии невъзможни не доведе до ада, до гибелта на коалицията на този етап“. Това коментира  социологът Боряна Димитрова, управител на Алфа Рисърч”. 

Димитрова смята за много възможно далечният хоризонт на коалицията да са местните избори догодина.

Има две големи неизвестни, два фактора за връщане на доверието в кабинета – първият е дали ще бъдат антиинфлационни, за да укротят ръста на цените или хората ще бъдат в догонваща позиция, посочи тя. Ако инфлацията не продължи да нараства с такива стремителни темпове, тогава можем да очакваме известно успокоение у хората, известна предвидимост”.

Вторият аспект е конкретизирането на мерките, например двете тарифи за консумация на ток, вода и парно, какви ще бъдат лимитите на т.нар. евтина тарифа и откъде започва по-скъпата, допълни социологът. Според Димитрова  „има ресурс в тези мерки, но все още техният сумарен ефект и според специалистите, и според общественото мнение остава неясен“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:12, 01 юни 22

Тая герберски подлога защо не вземе да си ходи от социологията. Не й се отдава! Много грешни прогнози!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама