Скандал в парламента: Има ли авария в АЕЦ „Козлодуй“?

12:25, 03 юни 22 / Политика 25 1856 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Твърдения за сериозна авария в АЕЦ „Козлодуй“ отправи от парламентарната трибуна Цончо Ганев от „Възраждане“. Управляващите отрекоха и обвиниха партията на Костадин Костадинов във всяване на паника.

Според Ганев по време на планов ремонт на един от блоковете е възникнал пожар след разлив на масло, но това е било скрито.

Вицепремиерът Асен Василев каза, че не е бил информиран за възникали рискове. От ИТН и БСП реагираха гневно на поведението на Ганев. „Това, което направи Цончо Ганев, граничи с престъпление, не може с лека ръка да се говори за авария, вие нямате идея за какво говорите, свалете си ръцете от АЕЦ „Козлодуй“ и не си правете личния пиар с подобни простотии“, коментира видимо ядосана Виктория Василева от ИТН.

„Възраждане“ опитват да всяват паника сред българския народ, свързах се с АЕЦ „Козлодуй“ - имало е задимяване във връзка с омасляване на топлоизолация, не е имало прекъсване на работата и такъв инцидент, за какъвто се говори. Държа да се наложи възможно най-сериозното наказание за всяване на паника сред обществото, защото тези хора използват лъжата и страха, за да вадят политически дивиденти. Това са хора, които си играят със страха на гражданите и не трябва да се допускат в българския парламент“, каза Драгомир Стойнев от БСП.

„Истината винаги излиза наяве“, пък заяви лидерът на националистите Костадин Костадинов.

Борислав Станимиров от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) каза специално за „Сега“, че е имало някакво задимяване, заради разлято масло, но то се е получило преди да завърши ремонтът. По думите му става дума за събитие, което не е влиза в скалата, предвиждаща то да бъде докладвано на АЯР, и това значи, че то е незначително. Според него бързо са били взети мерки и разлятото димящо масло е било почистено.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама