Главният прокурор поиска имунитета на депутат от БСП

11:29, 07 юни 22 / Политика 25 1790 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Г.М. с цел продължаване на наказателно производство срещу него.

Единственият депутат с тези инициали е Георги Михайлов от ПГ на БСП.

Това е трето искане за сваляне на имунитета му. Предходните две искания са от 2018 и 2019 г., по които той е дал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване, припомниха от държавното обвинение.

Срещу Михайлов се води разследване за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки като директор на Столичната хематология, както и за данъчни престъпления. От това били нанесени щети на предприятието за 164 106 лв. Според прокуратурата Михайлов не е декларирал 44 000 лв., които е получил като лихви от дружество, на което е предоставил 200 000 евро в заем. 

За главния прокурор няма основание наказателното производство да се прекрати. Но за да продължи, трябва разрешение от парламента или от самия депутат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама