Ресорната комисия отхвърли актуализацията на бюджета

20:22, 09 юни 22 / Политика 25 1483 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Проектът за актуализация на бюджета за 2022 г. беше отхвърлен от ресорната парламентарна комисия. 11 души гласуваха „за“, 8 – „против“, и трима въздържали се. Представителите на „Има такъв народ“ се въздържаха.

Проектът обаче влиза в пленарната зала, обяви пред bTV Андрей Гюров от „Продължавайте промяната“.

„Дискусията мина много спокойно, нямаше никакви спорове по същество. Чухме от „Има такъв народ“ че не са имали достатъчно време да се запознаят в детайли със сметките и разчетите от Министерство на финансите“, обясни Гюров. По думите му на първо четене промените в държавния бюджет ще се гледат в пленарната зала другата седмица на извънредно заседание на парламента.

Нинова се предложи за „парламентьор“ между ПП и ИТН

„В пленарната зала ще защитим всички числа с надеждата, че народните представители вече ще вземат отношение и ще направят своята преценка. В крайна сметка „Има такъв народ“ не е едноличен търговец, където Слави Трифонов казва кой как да гласува“, коментира Гюров.

По-рано актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване бе приета на първо гласуване. Актуализацията на бюджета на НЗОК също мина на първо четене.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама