Бойко Рашков: Постът в КПКОНПИ е предизвикателство

08:53, 10 юни 22 / Политика 25 1367 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков е човекът, който трябва да застане начело на Антикорупционната комисия. „Нека да се задвижи процедурата в тази връзка, не само да слушаме намерения, и тогава да се прецени. Освен това знаете добре е, че е подготвен Законопроект за изменение и допълнение на закона за КПКОНПИ, а мястото е вакантно“, коментира в интервю за bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Това е едно предизвикателство, особено при съвременните условия, особено като се запознаем с идеите, заложени в новия проект за изменение и допълнение на Закона за антикорупционната комисия и нейната дейност с нови правомощия, които включват и разследване на редица престъпления“, посочи той.

По думите му Комисията в нейната разследваща структура се доближава до всяко разследващо поделение или служба в нашата страна. „Промяната няма да бъде голяма, защото е известно, че аз съм се занимавал с разследване доста продължителен период“, отбеляза вътрешният министър.

ПП искат Рашков да е начело на КПКОНПИ

Премиерът Кирил Петков обяви преди дни, че вътрешният министър ще оглави КПКОНПИ, а депутатът от ИТН Станислав Балабанов коментира, че Бойко Рашков не може да се справи с реформата в МВР и няма смелост да съкрати 7000 души от системата. Като по думите му цитира Петков.

Не знам този млад човек откъде си ги измисля тези неща, които лансира в публичното пространство, но прави неприятно впечатление неговата неосведоменост“, отговори Бойко Рашков.

Реформата в МВР 98% е приключена, преструктурирали сме основни звена в това министерство. Постарали сме се с това да направим с участието на абсолютно всички ръководни длъжностни лица в цялата страна“, добави Рашков. По думите му не е вярно, че трябва да бъдат съкратени 7000 души.

„Освободени от работа са около 2000 души за 6 месеца. Повечето от тях са с надхвърлили с няколко години пенсионната възраст и тук няма никакъв конфликт. Предстои да бъдат съкратени не повече още 2000 души“, обясни вътрешният министър. 

Направено е главното голямо, което се очакваше да се промени – структурата на Министерството на вътрешните работи да се пригоди към съвременните условия. За съжаление 20 години нито един от ръководителите, които са били в министерството, не е предприел подобни действия“, отбеляза още Бойко Рашков. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама