Хазарта: Крадецът вика: Дръжте крадеца!

13:46, 11 юни 22 / Политика 25 1414 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Крадецът вика: „Дръжте крадеца“. Така депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, коментира в интервю за Нова телевизия твърденията на „Има такъв народ“, че Кирил Петков и Асен Василев лъжат.

„Има такъв народ“ излиза от коалицията

Каквото и да ви говорят, знайте, че става въпрос за пари. Това, което стана (бел. ред. - напускането на ИТН от коалицията), не е бе неочаквано. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това. Не е изненада. Отговорите са „Капитан Андреево“, природният газ, касичките, които „обслужват“ едни хора, а е трябвало парите да влязат в държавата“, обясни той на какво се дължи разпадът на четворната коалиция. По думите му не всичко е било известно предварително - управляващите са се опитали да прокарат закона за противодействие на корупцията, но са били саботирани.

Изтече запис за предлаган подкуп за контрола на „Капитан Андреево“

Равносметката за половин година в парламента

Хазарта заявява, че от всичко, което е видял за половин година в парламента, е твърдо убеден, че е взел правилното решение и е повярвал на правилните хора. „Не бих стоял и секунда тук, ако усетя, че това не е така“, казва той. По думите му ясно знаел защо е в парламента, но не така стои въпросът за други хора, които според него преследват своите цели. Или си тук, за да помогнеш на обществото, или си тук, за да помогнеш на себе си. Имам огромно уважение към Народното събрание като институция и не ми се иска да изговоря истината в този момент. А, нея я знае всеки“, изтъкна депутатът.

Ицо Хазарта дарява депутатската си заплата, ето за какво

Той коментира и дейността си, за която преди дни даде отчет - да помага за образованието на деца в домове. „Обикалям из страната и се срещам с тях. Повечето от нас си мислят, че тези деца имат материални мечти, а това не е така. В един от домовете имаше програма да бъде изпълнено едно желание на децата. Те поискаха да се видим и аз отидох на Бъдни вечер. Това беше най-хубавата Бъдни вечер в живота ми. Мотивирам ги да учат и да се занимават с това, което харесват. Те имат потенциал, само някой трябва да го открие. Това, което аз правя, е да давам това, което имам.

Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ в парламента

Селфито със среден пръст

По повод селфито, което преди дни си направи с депутати от ГЕРБ, скандиращи „оставка“, показвайки им среден пръст, той посочи, че „не това е примерът“, който би искал да даде. „Казах го и от трибуната и го написах после. Както казах - парламентът е място, към което трябва да имаме респект. В случая аз не го показах. Защо? Защото не може да извикаш на изслушване вицепремиер и да не го слушаш. Да грухтиш, да тропаш на масата, да викаш.

Относно оценката му как властта се справя с кризите, Ицо Хазарта смята, че винаги може да е по-добре. „Избрах интересен момент да се включа в политиката. Само вулкан дето не е изригнал. И на мен ми се иска да е по-добре. С 67 от 240 в НС, който иска, да дойде да пробва“, посочва той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама