Дончева: Пращат Рашков в КПКОНПИ, за да сложат за шеф на МВР Гюров

09:49, 12 юни 22 25 1712 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

На „Продължаваме промяната“ им трябва мястото на вътрешен министър за Андрей Гюров. Това заяви бившият депутат от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ и председател на „Движение 21“ Татяна Дончева пред bTV. Тя уточни, че това е слух, но от достоверен източник и самата тя била изненадана.

Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на „Продължаваме промяната“, подчерта Дончева по повод предложението той да стане шеф на комисията. Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, обаче, уточни пред bTV, че не е обсъждано името на Андрей Гюров да оглави МВР, ако Бойко Рашков бъде избран за председател на КПКОНПИ.

Не мога да коментирам така направено предложение, тъй като още нито е направено, нито е обсъждано някъде. Разбира се, това си е в прерогативите на министър-председателя. Това министерство е от квотата на „Продължаваме промяната“, така че очаквам наистина в коалиционните разговори да бъде предложена и кандидатура или кандидатури, които да бъдат обсъдени. Тази кандидатура до момента не е обсъждана“, обясни Свиленски.

Той коментира, че „познава господин Гюров като сериозен човек“. По думите му вътрешното ведомство трябва да бъде оглавено от човек, който „има доверието на гражданите, защото това е министерството, което комуникира ежедневно с всеки един български гражданин“.

Депутатът от левицата каза още, че не е обсъждано в коалицията как ще бъдат разпределени министерските кресла, освободени от ИТН и допълни, че БСП има подготвени кадри за всеки от освободените ресори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:14, 12 юни 22

Когото решат него ще сложат вие сте от вън и само може да гледате какво става нали много знаехте защо не се класирахте

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама