7 месеца затвор за мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

12:15, 15 юни 22 25 1089 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лишаване от свобода за 7 месеца и 15 дни, при първоначален „строг“ режим. Това е присъдата за 26-годишния Любомир Яков, който се закани с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и на бившия премиер Бойко Борисов, съобщиха от прокуратурата. 

През последните няколко месеца Яков бе арестуван на два пъти за едно и също нещо. Първо той написа заплашителен имейл до Министерството на правосъдието, в който заяви, че ще убие Митева и че знае къде живее майка ѝ.

Заплахите срещу Митева и Борисов били празни приказки

Мъжът бе задържан буквално часове по-късно. Бе установено, че имейлът е пратен от компютърен клуб в Стара Загора. За тази заплаха той бе осъден на 3 години пробация и 200 часа безвъзмезден труд. Това дело ще се запомни и с повторното задържане на Яков. Той бе оставен под домашен арест, но вместо да стои в дома на баба си, бе отишъл в компютърния клуб, където бе арестуван за втори път.

Няколко седмици по-късно, в разгара на предизборната кампания, той отново бе пратил имейл със заплахи. Този път те бяха насочени и срещу Борисов.

Яков не е невменяем и може да отговаря за действията си, но страда от личностно разстройство и е алкохолик, стана ясно по време на длото. Той е приеман многократно в психиатричното отделение на сливенската болница. Правил е и няколко опита за самоубийство.

Обвиняемият е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама