Василев: Искат ни оставката, защото шкафчетата и кюлчетата са в криза

15:00, 16 юни 22 / Политика 25 1949 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В емоционално изказване от парламентарната трибуна вицепремиерът Асен Василев се обърна към ДПС по време на днешния дебат за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха председателя на парламента

Вие говорите с надежда за нашето пребиваване в политиката. Че ние сме нещо временно, което ще отмине. Няма да отмине. Това е началото на една промяна, която българското общество поиска и, която то ще иска по площадите всеки ден“, заяви Василев. „Ние се борим срещу вашите задкулисни уговорки и хората, на които пълните банковите сметки с начина си на управление“, добави той, цитиран от offnews.bg.

Вицепремиерът и финансов министър добави, че „32 години ДПС е в политиката. Най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС и в същото време едни от най-богатите хора в държавата са членовете на ДПС“. Той обвини Движението в безпардонно и безцеремонно крадене.

Мустафа Карадайъ взе думата и отвърна, че „най-голямата антикризисна мярка не е оставката на председателя на парламента, а оставката на правителството“. Василев, обаче, го репликира, че оставката на правителството наистина ще е най-добрата антикризисна мярка, но уточни, че това важи за кюлчетата в чекмеджетата и каналите по границите. „Да, те са в криза, толкова дълбока, че сте готови да се прегърнете с „Възраждане“, за да свалите това правителство, толкова е дълбока кризата за хората, които ви дърпат конците и се седят в сараите и от там се опитват да управляват държавата“, повиши тон Василев и беше изпратен от трибуната с ръкопляскане от съпартийците си от „Продължаваме промяната“.

Петков с първи думи след свалянето на Минчев

Карадайъ отново нарече Продължаваме промяната и правителството случайни минувачи. Той заяви, че кабинетът Петков прави политика в името на фирмите на мафията и задкулисието.

Последва кратка почивка, след която Василев отново взе думата. „За шест месеца това, което нашето правителство направи за отдалечените и бедните райони, е да договорим да има в Плана за възстановяване хеликоптерна медицинска помощ, спешна помощ и половината пари да отидат в най-пострадалите северни райони. За 32 години това, което ДПС направи, е да направи Делян Славчев Пеевски най-богатия човек в държавата и да построи палата в Росенец за г-н Доган. Това е равносметката“, заяви Василев, чиято реч предизвика оживление сред депутатите - от Продължаваме промяната започнаха да ръкопляскат, а от ДПС - да викат Оставка“.

Йордан Цонев от ДПС отговори на това изказване с думите: „Защо позволявате на този случайник и на други на министри да тропат по трибуната. Откъде накъде да тропа, за да каже, че ще се бори с корупцията. Ами една година си на власт, какво прави в тази година? Затъваш до гуша в собствените си схеми, на спонсорите схеми, на Прокопиев схемите“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама