Голям протест в подкрепа на Никола Минчев пред парламента

20:40, 16 юни 22 / Политика 25 3446 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Пред сградата на Народното събрание се организира протест в подкрепа на Никола Минчев. Недоволството е организирано от група граждани във Facebook под наслов: „Мафията отстрани Минчев: да защитим европейска България без мафия“. На мястото има стотици симпатизанти на управляващата коалиция.

Пред тях говори и премиерът Кирил Петков, който призова „Мафията вън!“ и „Заедно“ от мегафона. „България има целият шанс да бъде европейска и цивилизована страна. И само заедно можем да го направим и ще го направим“, каза той.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха председателя на парламента

В протеста взеха участие и коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ от БСП и „Демократична България“. Пред парламента дойдоха депутати, както и Корнелия Нинова. „Няма смислена алтернатива на сегашното управление“, заяви тя. Коалиционните партньори са категорични, че ще преодолеят следващата голяма спънка – вотът на недоверие.

Пред събралото се множество говори и самият Никола Минчев. „Разръчкването на някои схеми и натискането на някои копчета накара част от подкрепящите правителството да се обърнат на 180 градуса“, заяви той.

Не се страхувайте! Ние няма да ви предадем. Никакви сделки няма да има – нито с Бойко Борисов, нито с Делян Пеевски, нито с „Възраждане“, нито със Слави. Ще победи демократичната част на българското общество. България ще бъде различна“, подчерта премиерът Кирил Петков.

„Едно ви обещаваме – че докато сме тук прави и имаме пулс, няма да дадем България на тия мафиоти“, посочи той.

Протестиращи замерваха Тошко Йорданов

Протестът пред Народното събрание се проведе, докато депутатите вътре приемаха актуализацията на бюджета. След края на заседанието депутатът от ИТН Тошко Йорданов излезе, но беше посрещнат от хвърчащи бутилки от минерална вода и безалкохолни. Полицията го прибра в сградата на парламента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:38, 16 юни 22

Браво на българите с демократично мислене. Всеки ден трябва да има протести срещу грабителите и саботьорите на България, каквито са ДПС, Герб, Итн, Възраждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама