Депутатите отново се сдърпаха

09:54, 17 юни 22 / Политика 25 1563 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Броени дни след последните сблъсъци в парламента, днес още с началото на работния си ден депутатите отново се спречкаха. В главната роля отново влезе лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Поводът бе негова декларация от трибуната в Народното събрание. 

„Копейкин“ и „тъпак“: Депутати почти стигнаха до бой в парламента

Националистът изрази недоволството си от вчерашния протест пред парламента, провокиран от отстраняването на председателя на събранието Никола Минчев от поста му. Костадинов направи аналогии с Украйна, заговори за Майдан и изрази съмненията си, че протестиращите са се  организирали спонтанно.

„Това, което се случи там (бел. ред. - в Украйна), може да се случи и тук“, каза Костадин Костадинов. Опитчето за това не се получи, защото Майдан се прави с мъже, а не с платени соросоиди, каза още Костадинов. Той призова всички противници на „платените служители на американското посолство“ да дойдат в деня на дебатите за вота на недоверие пред Народното събрание.

След него на трибуната излезе депутатът от БСП Явор Божанков, който обяви, че Възраждане докарва с автобуси участниците в своите партийни демонстрации. „По Костадинов хвърляха стотинки вчера, не копейки. Когато говори за протестиращи, които са дошли тук и говори за организация – това е човекът, който кара тук хора с автобуси, с платен транспорт“, изтъкна Божанков, цитиран от bTV. 

Започнаха подвиквания в залата, ядосани един на друг депутати внезапно скъсиха дистанцията помежду си и изведнъж настана блъскане. Настимир Ананиев от ПП за малко не беше повален на земята, докато се препираше с парламентаристите от ДПС. Водещият заседанието Мирослав Иванов не успя да овладее залата и даде почивка, за да се успокоят колегите му. След нея заседанието продължи, като напрежението спадна. 

Той театрално залитна

Леко бутнах Настимир Ананиев и той театрално залитна и падна върху колегите си. Така депутатът от ДПС Хамид Хамид обясни сблъсъка си в парламента с депутата от „Продължаваме промяната“.

„Това, което аз чух, е Костурков има един костур. Взе да обижда колегата, който е с патериците. Нарече го боклук. Отидох да питам защо го нарича така, а Настимир Ананиев отзад ме задърпа за сакото и взе да ми крещи. Това е, просто го бутнах, за да не ме дърпа и да не ми крещи“, обясни Хамид.

Изблъска ме много арогантно

Г-н Костурков обмени реплики с ДПС и станах, за да може да няма повече контакт. Г-н Хамид дойде, казах му да си приберат техните хора, ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска много арогантно, каза пред журналисти Ананиев.

Той заяви, че не е провокирал с нищо Хамид Хамид. По думите му ДПС са „адски изнервени“ и явно са готови да стигнат до физическа саморазправа. „Изнервени са, защото чекмеджето е празно за тях и се опитват да направят преврат в държавата с помощта на ИТН и „Възраждане“.

„Хамид Хамид е опитен парламентарист, не може да се стига до физическа саморазправа. ДПС са много нервни, има защо. Въпросът е, че физическата саморазправа не е отговорът на това, което се случва“, допълни депутатът от „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама