Ива Митева не иска да е шеф на парламента

13:26, 17 юни 22 / Политика 25 1608 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента. Това съобщи самата тя след извънредното заседание на групата на „Има такъв народ“. „Няма нищо страшно, ако не се избере нов председател и в 14-дневния срок, предвиден в парламентарния правилник“, допълни тя.

Митева обясни, че на този етап тя няма да бъде номинирана. „До момента, в който не се успокои обстановката, смятам, че председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент и аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа и никой няма да иска да е в това положение да бъде унижаван всеки ден. Но няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и няма нужда всичко да се прави на инат“, подчерта тя.

Президентът: Българският парламент не е тържище

Митева смята за грешка вчерашното отстраняване от поста на Никола Минчев. „Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче и смятам, че господин Минчев се отърва и мога само да му завиждам“, заяви тя.

Премиерът Кирил Петков продължава да оказва натиск върху депутати от ИТН, посочи Митева. „Натискът върху колегите наистина е неистов. Действат ни върху психиката. Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората“, каза още Митева, цитирана от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама