Борисов бил против вота на недоверие

09:38, 18 юни 22 / Политика 25 1589 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи.

Борисов посочи като потенциален съюзник всяка партия, която има в програмата си приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диференциране на доставките на газ.

В същото време лидерът на ГЕРБ призова останалите партии за разум - да не се чертаят червени линии за партньорство. „От всичко, което се случи вчера, мога да коментирам заклинанията на политическите партии. Без този, без с онзи – това веднъж ни вкара три пъти в цикъл на избори. Ще ни вкара непоправимо и занапред. Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убият политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков – както много други хора. По-късно ще извадим 12 неистини. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната“, заяви Борисов от кк. Албена.

Борисов заяви, че е бил против да се иска вот на недоверие на кабинета „Петков“. „Не че не го заслужават. Не, че не трябва да си отидат веднага, защото кражбите и корупцията в момента са в небивали размери“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV.

„Защо се разпадна тази коалиция – защото е абсолютно безпринципна. На уж десните с уж левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше парадокс – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред парламента обясняваха как ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция. Това е шизофренизъм“, коментира още бившият премиер.

Той призова колегите си от другите политически партии да проявят разум, защото „Радев ще продължи да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама